Koppeling met Expedia aanvragen

Gewijzigd op Di, 23 Jul om 6:20 AM

Expedia is een internationaal vertrouwd online reisbureau (OTA) dat je accommodatie promoot bij miljoenen reizigers wereldwijd. Expedia heeft toegang tot meer dan 200 reissites, ontvangt maandelijks ruim 600 miljoen bezoekers en is wereldwijd aanwezig in meer dan 70 landen. Dit kanaal zal niet alleen de zichtbaarheid van je accommodatie vergroten en je boekingen doen stijgen, maar het zal ook dienen als een geweldig platform voor het verzamelen van beoordelingen van gasten.

Hoe werkt de koppeling tussen Expedia en RoomRaccoon?

De Expedia-integratie voor RoomRaccoon is een eenvoudige en automatische oplossing om de  te maximaliseren, je omzet uit te breiden, de boekingservaring te vereenvoudigen en het bereik van je hotel te vergroten.

Jij bent verantwoordelijk voor tarief- en bezettings-beheer door simpelweg je tarieven, beschikbaarheid en restricties naar Expedia te sturen. De Channel Manager van RoomRaccoon werkt automatisch alle boekingen en wijzigingen bij die worden gemaakt op de reserveringen op Expedia.

Let op: Expedia's integratie met RoomRaccoon is een tweestapsproces, dus de koppeling moet worden aangevraagd op beide platforms.

Koppelen met Expedia

Voordat je de koppeling met Expedia kunt aanvragen, is het belangrijk om de tarieven in RoomRaccoon in te stellen.

Tarieven instellen in RoomRaccoon

RoomRaccoon werkt met gekoppelde prijstypes, wat betekent dat er voor elke bezetting een tarief nodig is. We raden altijd aan om gekoppelde tarieven  te gebruiken om het makkelijker te maken.

Bekijk de onderstaande voorbeelden om je prijstypes vast te leggen:

In het bovenstaande voorbeeld is 1 gast het basistarief en worden de tarieven voor de 2e, 3e of 4e gast afgeleid, waarbij de prijs voor de 2e gast gelijk is, de 3e gast $25 duurder is en de 4e gast $50 duurder is dan het tariefplan voor 1 gast.

Een voorbeeld van hoe we het tarievenstructuur liever niet zien:

In dit geval raden we je aan om een tariefplan te maken voor alle OTA-kanalen of alleen voor Expedia en dan de afgeleide tarieven te gebruiken voor het 2e, 3e, 4e, of elk ander gastenaantal dat je hebt. Als je geen prijs opgeeft, zal het afgeleide tarief hetzelfde zijn als het tariefplan waarvan je het afleidt.

Als je geen afgeleide tarieven gebruikt, kan het zijn dat we je eerst vragen om je tariefstructuur in orde te maken voordat we de koppeling opzetten.

Bestaande Expedia reserveringen toevoegen aan je RoomRaccoon kalender

Bij Expedia-reserveringen importeren we de reserveringen meestal handmatig via het importsheet tijdens de implementatie, of je doet het handmatig. Als je de reserveringen in de toekomst niet zelf toevoegt in RoomRaccoon of ons tijdens de implementatie voorziet van de importsheet, is RoomRaccoon niet verantwoordelijk voor overboekingen of andere problemen waarmee je te maken kunt krijgen.

BELANGRIJK: Eventuele toekomstige wijzigingen voor deze handmatige reserveringen moeten zelf worden gedaan, omdat we geen manier hebben om dat voor je te veranderen.

RoomRaccoon als channel manager aanvragen in Expedia

Stap 1: Ga naar je Expedia Partner Central portal.

Stap 2: Selecteer room and rates.

Stap 3: Klik op Expedia Connectivity Settings.

Stap 4: Selecteer RoomRaccoon en vink alle vakjes aan voor een volledige koppeling (tarieven & beschikbaarheid).

De koppeling aanvragen via een ticket

Nadat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, is de laatste stap om ons de informatie te verstrekken zodat we de koppeling voor je kunnen voltooien.

In de Expedia-portal moet je de onderstaande stappen volgen:

Stap 1: Klik op rooms and rates

Stap 2: Klik op room types and rate plans

Stap 3: Haal de informatie op voor elke Expedia kamer-ID en match deze met de RoomRaccoon categorienaam.

Stap 4: Controleer of alle prijstypes overeenkomen met de types die je hebt in RoomRaccoon en verwijder de tarieven die je niet wilt.

Stap 5: Geef ons het commissiepercentage dat je hebt met Expedia zodat we dat goed kunnen weergeven in al je reserveringen.

Je kunt je commissieovereenkomst vinden:

1.  Ga naar het Expedia Partner Central

2.  Klik links op het tabblad help en support

3.  In de snel taken aan de rechterkant zie je "view agreement" gemarkeerde tekst. Klik erop en je krijgt de informatie over je commissie.

Stap 6: Vraag de koppeling aan via een ticket (zie onderstaand ticket-voorbeeld)

“Hi RoomRaccoon Support team,

Willen jullie svp onze accommodatie met Expedia koppelen?

Ik bevestig dat ik het helpcentrum artikel heb gelezen en alle expedia reserveringen zijn toegevoegd aan mijn RoomRaccoon agenda.

RoomRaccoon ID: 131131

Expedia ID: 123456

Expedia commissie: 18%

Expedia category ID: 46285328 - RoomRaccoon categorie: Deluxe Double Room

Expedia category ID: 46285329 - RoomRaccoon categorie: Junior Suite

Ook bevestig ik dat alle Expedia prijstypes in RoomRaccoon staan met de naam: OTA en OTA non-refundable.”

Goed om te weten

• Het wijzigen van het prijsmodel naar "Occupancy Based" is een automatische stap. Je kunt echter contact opnemen met Expedia om het proces te versnellen of probeer RoomRaccoon toe te voegen als kanaalbeheerder. Daarna zou je een foutmelding moeten krijgen dat er een case is aangemaakt voor het wijzigen van de prijsstelling. Soms verschijnt die foutmelding niet na de eerste poging om RoomRaccoon toe te voegen als je channel manager in Expedia, maar de tweede.

• Je kunt je alleen op een doordeweekse dag aanmelden bij Expedia.

• Er zijn geen extra kosten verbonden aan het verbinden met boekingskanalen via RoomRaccoon.

• Voor meer informatie over het aanvragen van de verbinding, stuur ons een verzoek door het indienen van een ticket.