Geavanceerde e-commerce tracking voor je booking engine

Gewijzigd op Di, 23 Jul om 7:20 AM

Dit artikel biedt de ‘events’ en een aanbevolen manier om deze te gebruiken; we hebben het ontworpen om flexibel te zijn, waardoor je het op andere manieren kunt gebruiken met andere extractiemethoden. We raden aan om een tracking-/digitale marketeer in te schakelen om je te helpen dit alles op te zetten en correct te configureren.

Let op dat we in al deze voorbeelden een test GTM ID gebruiken - je moet je eigen ID gebruiken!

Verbeteringen in het volgen van de booking engine

We hebben extra op events gebaseerde trackingverbeteringen toegevoegd, door gegevens via de datalaag door te sturen zodat je tools zoals Google Tag Manager kunt gebruiken om ze te vangen en naar analytische tools zoals GA4 te sturen.

De events die we in deze release hebben toegevoegd zijn:

1. add_to_cart

Dit event wordt geactiveerd wanneer een gebruiker een kamer selecteert en deze aan hun winkelwagentje toevoegt; de structuur van de datalaag ziet er als volgt uit:

2. begin_checkout

Dit door de gebruiker geïnitieerde event wordt geactiveerd wanneer de gebruiker het afrekenen van hun boeking start, en de datalaag

3. login

Dit event wordt geactiveerd wanneer de gebruiker inlogt om het afrekenproces te starten en de structuur van de datalaag is als volgt:

4. add_shipping_info

Dit is na het inloggen waar de gebruiker hun adresgegevens bevestigt

5. add_payment_info

Dit event wordt geactiveerd wanneer de gebruiker de betalingsmethode selecteert die ze willen gebruiken en de details invult; de doorgegeven gegevens in de datalaag zijn als volgt gestructureerd:

6. purchase

Dit event geeft aan dat de bestelling compleet is en finaliseert de transactie.

Dit pauzeert nu ook op deze URL: https://booking.roomraccoon.com/en/msg/payment-processing//?reservationId=xxxx

Vervolgens wordt het doorgestuurd naar de doorverwijs-URL die men instelt in de BE-instellingen.

De structuur van de datalaag is als volgt:

Instellen in GTM

Onze aanbevolen methode om de gegevens te verkrijgen is om GTM te gebruiken, door hier de hoofdtag in je booking engine toe te voegen en de GTM ID in het gedeelte 'boekingen volgen':

Vervolgens maak je de triggers voor elk event in GTM en vuur je een GA4-eventtag af voor elk event, met e-commercegegevens geselecteerd:

Een voorbeeld:

Let op: er zijn andere methoden en manieren waarop je de datalaag kunt gebruiken, dit is slechts één manier.