Veiligheid van inloggegevens in RoomRaccoon

Gewijzigd op Do, 5 Sep om 2:40 PM

Om de beveiliging van de gegevens van je hotel en de veiligheid van de informatie van je gasten te garanderen, moet elke medewerker die RoomRaccoon gebruikt een eigen login hebben. Hoewel deze veiligheidsmaatregelen misschien wat omslachtig lijken, zijn ze cruciaal om de integriteit en veiligheid van je gegevens te waarborgen. Door te zorgen voor unieke logins voor elke medewerker voldoe je niet alleen aan de beste praktijken, maar bescherm je ook de informatie van je gasten en je bedrijf.

Dit is verplicht om de volgende belangrijke redenen:

1. Één login, één apparaat: Elke login op RoomRaccoon kan maar op één apparaat tegelijk actief zijn. Als een medewerker inlogt op een tweede apparaat, wordt het eerste apparaat automatisch uitgelogd. Deze regel voorkomt dat een account op meerdere apparaten tegelijk wordt gebruikt, wat de toegang gecontroleerd en veilig houdt.

2. Beveiliging en verantwoordelijkheid: Unieke logins zijn essentieel voor de beveiliging. Door elke medewerker een eigen login te geven, zorg je ervoor dat alle acties binnen het systeem—zoals wijzigingen in reserveringen—onder het juiste gebruikersprofiel worden geregistreerd. Dit is belangrijk voor de verantwoordelijkheid en helpt je om snel te achterhalen wie bepaalde wijzigingen heeft doorgevoerd.

3. Risico’s van gedeelde inloggegevens: We hebben situaties gezien waarin hoteliers met gedeelde logins te maken kregen met datalekken. Zonder unieke logins is het onmogelijk om te achterhalen wie toegang had of wie accountgegevens heeft gelekt, waardoor je gegevens kwetsbaar zijn. Om je bedrijf en je gasten te beschermen, is het belangrijk om gedeelde logins te vermijden.

4. Automatische afmelding bij inactiviteit: Als extra beveiligingsmaatregel logt RoomRaccoon accounts automatisch uit die langer dan 25 minuten inactief zijn. Dit helpt ongeautoriseerde toegang te voorkomen als een apparaat onbeheerd wordt achtergelaten.

5. Bescherming van je data: Als eigenaar van de data ben jij verantwoordelijk voor de persoonlijke en betalingsinformatie van je gasten die in RoomRaccoon staat. De veiligheidsmaatregelen die we hebben ingevoerd, zoals unieke logins en automatische sessie-uitlog, zijn bedoeld om je te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, mogelijke fraude en datalekken.

Tweestapsverificatie (2FA) inschakelen: We verplichten je om 2FA voor je account in te schakelen. Dit is een extra beveiligingslaag om te voorkomen dat er ongeautoriseerde toegang wordt verkregen tot je account, zelfs als je wachtwoord is gelekt. Hoe je Two-Factor Authentication op RoomRaccoon kunt instellen (2FA)